FAQ
1. Het is mijn eerste tattoo. Wat moet ik weten?
Een eerste tattoo is super spannend. Je vertrouwt mij met een eeuwige afbeelding op jouw huid. Dat neem ik natuurlijk erg serieus. Laat het me dus ook weten wanneer het je eerste tattoo is. Ik neem dan extra tijd om je alle stappen uit te leggen. In het kort kun je het volgende verwachten:
Wanneer je binnenkomt spreken we samen je ontwerp door. Je kunt nog van alles veranderen maar hou er rekening mee dat de afgesproken prijs kan veranderen naarmate je ontwerp groter en/of ingewikkelder wordt.
Daarna ga ik je huid schoonmaken en scheren. Dat laatste mag je ook zelf thuis al doen. (Voor wenkbrauwen of schedelpigmentatie is dat niet nodig!) Daarna plaats ik een zogenaamd stencil op je huid. Dat is een soort afdrukje van jouw ontwerp dat ik gebruik als referentie tijdens het tatoeëren. We kijken samen of je tattoo op de juiste plek komt en de juiste grootte heeft. We kunnen dat dan nog steeds aanpassen. Wanneer je tevreden bent over de plaatsing gaan we beginnen. Afhankelijk van de plaats van je tattoo kun je wel wat pijn verwachten. Meestal valt dat wel mee maar mocht de pijn te heftig worden, dan kun je dat aangeven en bekijken we hoe we verder gaan. Als de tattoo klaar is maak ik wat foto's en pak ik de tattoo goed in en krijg je nogmaals de nazorginstructies. Het volledig genezen van je tattoo duurt gemiddeld 4 tot 6 weken. Lees ook goed de voorzorginstructies en tips voor nazorg op deze site!
2. Mag ik mijn kinderen of een huisdier meenemen?
Er zijn geen kinderen onder de 14 jaar toegestaan in de studio. Wegens GGD regelgeving zijn huisdieren ook niet toegestaan. Heb je een hulphond? Laat het dan even weten. We plannen dan een speciale afspraak.
Ik werk in een klein en knusse studio waar weinig ruimte is voor veel aanhang. Vind je het spannend, dan mag je natuurlijk best iemand meenemen. Aanhang mag uitsluitend in de ontvangstruimte komen en niet in de behandelruimte. Te veel (pratende) mensen in de studio kan storend zijn. Neem dus iets mee om je vermaken als je moet wachten; een boek, telefoon of i-pad; graag met eigen koptelefoon.
3. Wat is de minimum leeftijd voor een tattoo?
Vanaf 16 jaar kan ik een tattoo bij je zetten. Je hebt dan schriftelijke toestemming van je ouders nodig en een kopie van hun paspoort. Natuurlijk is het nog beter als je een ouder meeneemt naar de afspraak. Ben je ouder dan 18 dan mag je volgens de wet zelf beslissen of je een tattoo laat zetten. Alles is uiteraard in onderling overleg. Tevens vragen wij naar een geldig identiteitsbewijs.
4. Ik ben zwanger. Mag ik toch getatoeëerd worden?
Het antwoord is kort: Nee. Als je zwanger bent wordt het door de GGD afgeraden om een tatoeage te laten zetten. Dit in verband met een verhoogde gevoeligheid voor infecties. Tevens reageert je huid onder invloed van hormonen anders dan normaal. Dat kan de genezing beïnvloeden en zelfs de kleuren van je tattoo veranderen. Bovendien is de spanning van je huid anders. Dus het is geen goed idee om nu een tattoo te nemen.
5. Maak je alvast kosteloos een ontwerp voor mij?
Nee dat doe ik niet en ik zal uitleggen waarom. Ik steek veel tijd en aandacht in het maken van een persoonlijk ontwerp. Het komt helaas wel eens voor dat ik een ontwerp maak en de cliënt het ontwerp dan door een andere artiest laat zetten. Wil je een persoonlijk ontwerp, dan ga ik er van uit dat je vertrouwen hebt in mijn werk en de tattoo ook wil laten uitvoeren. Ik vraag je dan dus een aanbetaling te doen. Dat is 50% van de kosten van de uiteindelijke tattoo. Na plaatsing hoef je dus nog slechts 50% te betalen. Uiteraard krijg je wel een preview te zien van het ontwerp. In de studio zetten we de laatste puntjes op de i en starten dan met je tattoo sessie.
6. Kan ik een tattoo met as van een overledene laten zetten?
Nee, tatoeëren met as is nog niet goedgekeurd door de GGD. Maar ik kan wel een ontwerp maken met herinneringen en symbolen die passen bij de relatie die je met de overledene had. Juist dat soort dierbare ontwerpen geeft mij voldoening om voor jou te mogen ontwerpen.
7. Zet je ook piercings?
Nee, ik richt me alleen op tattoos. Wel doe ik ook wenkbrauwen en haarpigmentatie op de hoofdhuid.
8. Ik gebruik medicijnen of ik heb een aandoening. En dan?
Indien je medicijnen gebruikt of een aandoening hebt adviseer ik je om vooraf altijd eerst met je arts te overleggen of het verstandig is om een tatoeage te nemen.
9. Ik zit in een rolstoel. Kan ik bij Waardeerinkt terecht?
Wanneer je slecht ter been bent of in een rolstoel zit, is de studio wel toegankelijk maar zijn de toiletfaciliteiten misschien moeilijker te gebruiken. We bekijken samen hoe jij comfortabel kan zitten of liggen tijdens een sessie. Dat kan eventueel ook in je eigen rolstoel.
10. Ik wil een hoofd, hand, pols of hals tattoo. Kan dat?
Wanneer je nog geen 18 bent zet ik geen tattoo op deze plekken. Ik vind het belangrijk dat je goed hebt nagedacht over je tattoo en op jonge leeftijd zijn gevolgen nog niet altijd te overzien. Ook als je ouder bent zul je er goed over na moeten denken. Mijn advies is om een tijdelijke tattoo te nemen om te beslissen of je een permanente tattoo wil .
11. Zijn er ook tattoos die je niet zet?
Ja die zijn er. Hoewel ik erg ruimdenkend ben heb ook ik, net als iedereen, mijn grenzen. Ik zet geen tattoos op genitaliën en ook zet ik geen aanstootgevende of racistische afbeeldingen of teksten.
Daarnaast zijn er helaas ook grenzen aan mijn eigen kunnen en verwijs ik je graag door naar andere artiesten als ik niet kan garanderen dat ik jouw ontwerp goed kan uitvoeren.